Epdm & DakleerEpdm

Unieke eigenschappen Firestone RubberCover EPDM

De EPDM dakbedekking van Firestone RubberCover is een 100% gevulkaniseerd dakbedekkingsmembraan uit één laag op basis van ethyleen-propyleen-dieen monomeer. EPDM dakbedekking heeft zichzelf al bewezen dankzij de miljarden m² referenties wereldwijd. De unieke voordelen van Firestone RubberCover EPDM dakbedekking spreken voor zich:

Uitstekende duurzaamheid

Firestone RubberCover EPDM biedt een ongeëvenaarde weerstand tegen ozon, UV-straling en temperatuurschommelingen. Onovertroffen is de verwachte levensduur van meer dan 50 jaar.

Vliegvuurbestendig

Volgens de basiseis in het bouwbesluit 2012 moet ieder dakoppervlakte vliegvuurbestendig zijn. Bekijk meer details over vliegvuurbestendigheid in een brief die Kiwa opstelde. 

Naadloos

De EPDM dakbedekking is verkrijgbaar in grote, naadloze membranen waardoor de meeste daken bedekt worden met 1 membraan zonder naden.

Zonder vlam, zonder zorgen

Firestone RubberCover EPDM dakbedekking plaatst u zonder open vuur. De dakfolie wordt aan de ondergrond verlijmd. Hierdoor verloopt de installatie eenvoudig en veilig zonder enig brandrisico.

Hergebruik van hemelwater

Dankzij de structuur en samenstelling van de Firestone RubberCover EPDM dakbedekking kan u hemelwater opvangen en gebruiken voor huishoudelijke doeleinden. Dit is getest door Eurofins, een geaccrediteerd labo voor milieuanalyses.

Bitumen dakleer

Wat is bitumen dakbedekking?

Bitumen komt al terug in het eerste verhaal van de mensheid, het Gilgamesj-epos, waarin bitumen wordt gebruikt om de buitenwand van een schip waterdicht te maken. Dat bitumen nu nog steeds wordt gebruikt wil dus wel iets zeggen. In Nederland zijn dan ook de meeste platte daken voorzien van bitumen dakbedekking. Bitumen ontstaat tijdens de productie van ruwe olie waardoor bitumen eigenschappen heeft die zeer geschikt zijn voor dakbedekking:
  • waterdicht;
  • ijzersterk;
  • bestand tegen chemische stoffen;
  • grote kleefkracht op diverse materialen.

U hoort het al, bitumen dakbedekking is een prima kandidaat om u en al uw bezittingen te beschermen tegen alle Hollandse weersinvloeden. Maar zoals altijd zijn er ook een aantal nadelen, zo ook voor bitumen dakbedekking:
  • slechte UV- en zuurstofbestendigheid;
  • niet elastisch: wordt hard bij vrieskou en zacht bij hitte;
  • relatief korte levensduur.


Hieronder staan enkele fabrikanten waar wij mee samen werken:
Toe aan een nieuw dak? Vraag hieronder vrijblijvend een offerte aan.