Isolatie


De meeste Nederlanders isoleren hun woning met veel gebruikte isolatiematerialen als pur, steenwol of glaswol. Isoleren op zich is al goed voor het milieu en je bespaart bovendien veel geld. Hieronder zie je de isolatiematerialen wat Bull Bouwmaterialen in verschillende maten op voorraad heeft.

PUR

PUR (en PIR) isoleren bijzonder goed. Het chemische materiaal kan goed tegen vocht. Het kunststof isolatie materiaal wordt gemaakt op basis van olie. Om PUR hardschuimplaten te maken, is tijdens het chemische proces schuimvorming nodig. Hiervoor wordt een blaasmiddel gebruikt, dat als het ware de bubbels in de limonade geeft.

EPS

EPS is een kunststof isolatiemateriaal en wordt gemaakt van aardolie. U kunt het gebruiken voor allerlei toepassingen. Voor het vullen van de spouwmuur bijvoorbeeld, of voor dak- of vloerisolatie. Ook voor gevelisolatie aan zowel de binnen- als de buitenkant van dak of gevel kan het gebruikt worden. De afkorting EPS staat voor Expanded Poly-Styrene. EPS heette vroeger tempex of piepschuim.

Glaswol

Glaswol is een van de meeste gebruikte isolatiematerialen in Nederland. En dat is geen wonder. Het is niet duur, het isoleert uitstekend en kan makkelijk in smalle ruimtes worden gebruikt.

Steenwol

Steenwol is een isolatiemateriaal dat wordt gemaakt van verschillende steensoorten zoals basalt en diabaas. De steenmassa wordt in enorme ovens bij een temperatuur van 1400°C gesmolten. Daarna wordt de vloeibare massa met een zogenaamde spinner weggeslingerd. Vergelijkbaar met de manier hoe suikerspinnen worden gemaakt. Hierdoor stolt de vloeistof tot draden. Samen met een bindmiddel wordt dit hard gemaakt tot een mat.


Hieronder staan enkele fabrikanten waar wij mee samen werken:

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag hieronder vrijblijvend een offerte aan.Knauf V TR 312 glaswolrol 60x1100cm 80mm dik

€ 6,90 p/m2

Vraag offerte aan

Rockwool RockSono Base 210 60×120 cm 70mm dik

€ 6,90 p/m2

Vraag offerte aan

Recticel Eurowall 60×120 cm 30mm dik

€ 7,50 p/plaat

Vraag offerte aan