(SIER) BESTRATING

Voor elke tuin of oprit hebben we professionele materialen en producten in huis. Van betonnen tot keramische tegels, en van klinkers tot muurelemenen. Je vindt het allemaal bij Bull Bouwmaterialen.

Tegels & Muurelementen

Bull Bouwmaterialen heeft een breed assortiment tegels en muurelementen. Wij zijn dealer van bekende fabrikanten zoals: MBI, Tuinvisie, Van der Sanden en Redsun.

Stenen & Klinkers

Stenen en klinkers zijn uitermate geschikt voor het verharden van je oprit, het leggen van een terras of het creëren van een wandelpad door je tuin. Betonnen stenen en klinkers zijn verkrijgbaar in tal van maten. Elk met een eigen uitstraling.

Grind & Split

Grind en split zijn kleinere stukken gewonnen natuursteen. Grind wordt veelal gewonnen in rivieroevers en heeft door het slijten in het water een rondere vorm. Split is een gespleten stuk steen, dat gewonnen wordt in groeves. Beide soorten vormen een ideaal product voor decoratie van je tuin.

(SIER)BESTRATING

Betonnen & Keramische Tegels

Betonnen tegels zijn verkrijgbaar in een uitgebreid aantal maten en kleuren. Ook qua vorm en afwerking zijn er vele varianten. Zo zijn er tegels met of zonder facet, met een vlak oppervlak of juist met structuur, door en door gekleurd of met een deklaag, enzovoort, enzovoort. Wil je een heel specifiek soort tegel, dan is de kans groot dat er een betonnen (terras)tegel is die bij je wens past. Bovendien zijn betonnen tegels erg betaalbaar.

Keramische tegels zijn in het algemeen wat duurder dan betontegels, maar ze beschikken ook over enkele bijzondere kwaliteiten.

Zo zijn keramische tegels kleurvast. Die mooie kleur blijft behouden, ook na vele jaren.
 
Dankzij het kras- en slijtvaste karakter van de tegels zie je minder snel beschadigingen. Wel zijn keramische tegels wat duurder qua verwerking dan betontegels. Ze zijn door het geringe gewicht minder geschikt om in zand te verwerken. Keramische tegels met speciale onderlaag kunnen wél verwerkt worden in zand, waarmee eigenlijk het verwerkingsgemak van beton en de kwaliteiten van de keramische tegels gecombineerd wordt.
Muro Dimensionale Bergen op Zoom

Muurelementen

Niveauverschillen in je tuin brengen een tuin tot leven. Diversiteit in hoogte maakt je tuin bovendien ruimtelijker door de dieptesuggestie. Betonnen muurelementen zijn ideaal om verhogingen zoals een border, muurtje, verhoogd terras, of tuinafscheiding te creëren.
Maar muurelementen zijn meer dan alleen mooi. Een verhoogde border is ook heel praktisch. Simpelweg vanwege het feit dat je niet meer zover hoeft te bukken om het onkruid te plukken. Je kunt zelfs lekker op het muurtje gaan zitten terwijl je je tuin bijwerkt. Zo wordt tuinieren ineens een stuk leuker!
Muurelementen worden gemaakt in diverse kleuren en maten.
GetImage.ashx

Betonnen & Gebakken Klinkers

Stenen en klinkers zijn uitermate geschikt voor het verharden van je oprit, het leggen van een terras of het creëren van een wandelpad door je tuin. Binnen de stenen en klinkers is er een onderscheid te maken tussen producten van beton, keramiek en natuursteen. Om te bepalen welk materiaal het beste bij jouw situatie past, is het handig de belangrijkste kenmerken van alle drie de materialen te kennen.
Betonnen stenen en klinkers zijn verkrijgbaar in tal van maten, elk met hun eigen uitstraling. Ook qua kleur en vorm valt er voldoende te kiezen. Specifieke mogelijkheden zoals wel/geen facet, het oppervlak van de steen en een eventuele nabewerking (uitwassen, trommelen) zorgen voor nog meer variatie. Je moet dus wel heel bijzondere wensen hebben, wil je de door jou gezochte stijl niet kunnen realiseren met beton. De stenen zijn maatvast en daardoor eenvoudig te verwerken. Beton is bovendien erg sterk, vorstbestendig en betaalbaar.

Stenen en klinkers van keramiek zijn ook wel bekend als gebakken bestrating. De stenen zijn door het bakproces niet volledig maatvast, wat bij verwerking zorgt voor een authentiek beeld. De meeste mensen kennen gebakken bestrating als een nostalgisch product dat veelal wordt toegepast in oude stadscentra en knusse steegjes. Dat effect is met gebakken bestrating ook eenvoudig te creëren in je tuin. Maar ook in een moderne tuin, in combinatie met een strakke tegel geeft gebakken bestrating een prachtig effect. Keramiek ligt qua prijsniveau wat hoger dan beton, maar is wel uitermate duurzaam. Een gebakken straatsteen is kleurvast en wordt vaak in de loop der jaren alleen maar mooier van kleur.

52

BULL BOUWMATERIALEN

Vriezendijk 51
7683 PL Den Ham

Maandag t/m Vrijdag 07:00 t/m 19:00 uur
Zaterdag 08:00 t/m 16:00 uur​

Tel: 0546-724089

info@bullbouwmaterialen.nl

Contact met BULL

Contact Formulier